Punere in functiune (PIF) si autorizare ISCIR centrala termica (AF)

Operatiunea de punere in functiune centrala termica (PIF) este foarte importanta si  obligatorie pentru ca centrala sa aiba dreptul sa functioneze.  Dupa punerea in functiune este obligatorie si o alta operatiune, autorizarea functionarii (AF)  adica operatiunea de autorizare ISCIR centrala termica (verificarea acesteia si luarea ei in evidentele ISCIR)., lucru ce poate fi realizat de aceeasi firma (specialist autorizat).

Aceste operatiuni sunt contra cost si este necesar ca un specialist autorizat de către ISCIR sa le realizeze, putand fi chiar firma/specialistul care a si facut lucrarea de instalare a centralei termice.

Doar dupa ce s-a efectuat punerea in functiune si autorizarea ISCIR a centralei termice, obtinandu-se rezultatul ADMIS, se activeaza si garantia centralei termice.

In cazul in care rezultatul autorizarii ISCIR este RESPINS, specialistul va consemna in raportul intocmit faptul ca instalatia termica nu va avea voie sa functioneze pana la remedierea problemelor.

Acest lucru este valabil indiferent daca inlocuiti o centrala veche sau este prima data cand se monteaza o centrala termica.

Autorizarea ISCIR a centralei termice trebuie reinnoita la fiecare 2 ani, iar daca nu se obtine Admiterea Functionarii (AF) din cauza unor defectiuni, instalatia nu are dreptul sa functioneze. 

Firma care se ocupa de autorizare are dreptul sa repare (contra cost) la solicitarea clientului defectiunile aparute, pentru ca centrala sa poata fi utilizata.

Punere in functiune centrala termica (PIF) si autorizare ISCIR (AF)

Actele necesare la punerea in functiune a centralei termice (PIF)

La punerea in functiune a centralei termice va trebui sa prezentati specialistului autorizat o serie de acte:

 • factura centralei;
 • certificatul de garantie, pe care specialistul va face completarile necesare;
 • proiectul de gaz, cu schita izometrica si amplasamentul centralei;
 • declaratia de conformitate pentru montarea centralei termice.

Actele necesare la autorizarea ISCIR a centralei termice (AF)

Si pentru aceasta operatiune proprietarul centralei termice trebuie sa prezinte specialistului autorizat o serie de documente:

 • factura centralei termice;
 • manualul de utilizare al acesteia, in limba romana;
 • certificatul de garantie al centralei;
 • proiectul de gaz, cu schita izometrica si amplasamentul centralei;
 • PIF centrala termica;
 • procesul-verbal de punere in functiune pentru instalatia de gaz;
 • proiectul de gaz, cu schita izometrica si amplasamentul centralei;
 • declaratia de conformitate pentru montarea centralei termice;
 • copie dupa autorizatia ISCIR a firmei care a instalat centrala termica.

Punere in functiune centrala termica (PIF)

Atunci cand se efectueaza operatiunea de punere in functiune centrala termica (PIF), detectorul de gaz cu electrovalva trebuie sa fie deja montat.

Ce se verifica in cadrul acestei operatiuni:

 • daca centrala este racordata corect la gaz, apa rece si calda, energie electrica, la cosul pentru evacuarea gazelor arse (cosul de fum), precum si la instalatia de incalzire;
 • daca

Pagina in constructie

Pagina in constructie

Punere in functiune centrala termica (PIF) si autorizare ISCIR - Intrebari frecvente (FAQ)

Ce servicii pferiti pentru centrale termice?

Firma noastra presteaza servicii de instalare (montaj) si service centrale termice. Puteti vedea ofera noastra pe site-ul www.reparatorcentrale.ro

In ce zona din tara va desfasurati activitatea?

Compania noastra presteaza servicii in toate sectoarele din Bucuresti (sector 1, 2, 3, 4, 5, 6) si in toate localitatile din judetul Ilfov: Bragadiru, Buftea, Chitila, Magurele, Otopeni, Pantelimon, Popesti-Leordeni, Voluntari si in celelalte localitati ale judetului Ilfov.

Pentru ce marci oferiti servicii de instalare (montaj) si service centrale termice?

Prestam astfel de servicii pentru centrale termice Ariston, Baxi, Beretta, Buderus, Bosch, Chaffoteaux, De Dietrich, Ferroli, Immergas, Junkers, Hermann, Lanborghini, Motan, Protherm, Saunier Duval, Vaillant, Viessmann, Westen si apartinand altor producatori.

Cine are dreptul sa efectueze lucrari la centrala termica?

Este interzis ca persoanele neautorizate ISCIR sa executa lucrari de instalare (montaj) si service centrale termice, acest lucru fiind considerata infractiune si fiind pedepsita cu inchisoare de la 2 la 7 ani si cu interzicerea unor drepturi.

Compania dumneavoastra are o astfel de autorizare?

Firma noastra este autorizata ISCIR si ANRE, specialistii nostri sunt instalator centrale termice cu mare experienta in domeniu.

Cum va putem contacta?

Pentru a intra in legatura cu noi folositi datele de contact de pe site-ul www.reparatorcentrale.ro.

5/5 - (12 voturi)